Hledat
Košík
menu
Hledat
Co hledáte? např. Solární nabíječky 12V

Umístění solárního osvětlení

Následující 3 body nejvíce ovlivňují výkon osvětlení

  1. Nasměrování instalace

  2. Výkon

  3. Teplota

Směr instalace: Jih = 100% výkon

Na základě testů se potvrdilo, že nejlepší směr pro instalaci je jižní strana. Solární panel musí směřovat přímo na jih a nesmí mu stínit žádné předměty ani větve. Předměty nesmějí na solárním panelu vytvářet ani jen malý stín na krátkém úseku povrchu panelu.


Směr instalace: Východ = 75% výkonu

Z testů vyplývá, že pokud instalujete solární panel na východ, výkon nabíjení bude 75%. To znamená, že každý den ztratíte 25% výkonu osvětlení. Z důvodu, že slunce cestuje z východu na západ, je během dne na východě nejlepší sluneční svit, který se ale v poledne snižuje.


Směr instalace: Západ = 70% výkonu

 Z testů vyplývá, že pokud nasměrujete panel na západ, výkon nabíjení bude 70%, což znamená, že každým dnem ztratíte 30% sluneční energie.


Směr instalace: Sever = 46% výkonu

 Na základě testů vyplývá, že pokud nasměrujete panel na sever, výkon nabíjení bude pouze 46%, tedy ztratíte 54% sluneční energie každý den.


Instalace pod stromy nebo do stínu budovy

 Z testů vyplývá, že pokud je solární panel pokrytý stínem ze stromu nebo budovy, výkon bude jen 40-70%, což znamená, že ztratíte 30-60% sluneční energie.


Sluneční energie - výkon

Standardní myšlenka solárního nabíjení, počítá se sluneční intenzitou: 1000W / m2. Pokud je to méně než 1000W, výkon nabíjení se značně sníží, takže doporučujeme využít i monitor pro otestování solárního výkonu.

Teplota: 25 °C

Nabíjecí rozsah kvalitní Li-ion baterie je 0 ° C - 45 ° C, rozsah vybíjecích teplot je -20 ° C až 60 ° C, Skladovací teplota je 0 ° C až 45 ° C. Na základě testů vyplývá, že teplota nižší než 25 ° C, sníží výkon nabíjení na 10% až 50%, iv případě, že sluneční energie je ideální.

Pár tipů od Ecoproduktu

0%