Hledat
Košík
menu
Hledat
Co hledáte? např. Solární nabíječky 12V

Jak vybrat vánoční řetěz

Jaký použít způsob napájení

 Na základě napájení solárních řetězů bychom je mohli rozdělit

Čistě solární napájení

Napájení je pouze pomocí solárního panelu, který nabíjí zabudovanou dobíjecí baterii. Pokud během dne dopadá na solární panel dostatečné množství slunce, nabije se baterie a po setmění se řetěz automaticky rozsvítí. V tomto případě je doba svícení přímo úměrná délce slunečního záření během dne.

Jde o modely série: SolarCentre Elan | LED reťaze Esotec

 

Solární napájení v kombinaci s alkalickou baterií

Tyto řetězy poskytují zálohu v podobě alkalické baterie. LED řetěz obsahuje rovněž solární panel a dobíjecí baterii, ale navíc se nachází v panelu i alkalická jednorázová baterie. Z této baterie se čerpá energie pouze v případě, že dobíjecí baterie není dostatečně nabitá.
Přístup k alkalické baterií bývá velmi jednoduchý, aby si ji běžný uživatel mohl vyměnit.

Jde o modely série: Cole & Bright Dual Power



Solární napájení v kombinaci s USB

Jde o nejspolehlivější LED řetězy z našeho sortimentu. LED řetěz obsahuje, tak jako při zbývajících typech, solární panel, voděodolnou řídící jednotku a v tomto případě i Lithiovou dobíjecí baterii. Elektronika v řídící jednotce řídí nabíjení.
Pokud je k dispozici dostatek slunečního záření, nabíjí se baterie pomocí solárního panelu. V opačném případě můžete připojit USB kabel a řetěz nabíjet pomocí USB připojení.
Výhodou tohoto typu řetězu je její použitelnost v interiéru, protože můžete solární panel úplně vynechat z provozu a řetěz napájet jen bezpečným USB nabíjením. Po setmění se řetěz automaticky rozsvítí a svítí Zaki ji nevypnete nebo Zaki se nevybije dobíjecí baterie.

Jde o modely série:
SolarCentre Lumify



Řetěz do interiéru nebo exteriéru

Všechny naše LED řetězy jsou použitelné v exteriéru a to i díky stupni ochrany minimálně IP44. Solární řetěz je určena pro použití zejména v exteriéru, protože solární panel musí nabíjet venku na slunečním záření. Nabíjení za sklem by nedokázalo správně nabít baterie.

Mohu solární řetěz instalovat i do interiéru?

Solární řetězy můžete použít i v interiéru, ale musíte zajistit, aby se solární panel nacházel venku a směřoval na jižní stranu, což nemusí být vždy praktické. Pro použití v interiéru doporučujeme sáhnout po řetězech rady SolarCentre Lumify, které umožňují USB nabíjení a vy tak můžete solární panel zcela odpojit od sestavy a nepoužívat jej.

Teplá bílá, studená bílá, případně barevná?

Většina našich LED řetězů je k dispozici v provedení studená bílá / teplá bílá. Najdou se i barevné řetězy, kde se LED různých barev. Na základě našich zkušeností si zákazníci vybírají většinou studenou bílou do venkovního prostředí a teplou bílou do vnitřních prostor.

Studená bílá působí velmi výrazně a moderně v kombinaci se sněhem a teplá bílá má tendenci působit uklidňujícím, relaxačně na zdi domu, případně v interiéru.

Barevná řetěz zas dokáže zvýraznit vaše místa v zahradě. Jakou barvu si vyberete, záleží jen a jen na vašem vkusu a osobních preferencích.


Na závěr přinášíme tip pro vás

Solární vánoční osvětlení je použitelné po celý rok jako zahradní osvětlení. Doporučujeme řetězy používat neustále. Jelikož se při dlouhodobém skladování znehodnocuje dobíjecí baterie.

Solární vánoční světla


0%